Salı, Mayıs 28, 2019

RAMAZANA ÖZEL TARİF TATAR BÖREĞİ


Ta taaa taaa taammm size harika bir yöresel lezzetle geldim,Ramazan dolayısı ile denemediğim lezzetleri deneme isteğim tavan yaptı bana göre bir nevi
mantı olan hatta boş mantı olan bu tarif tatarlara göre börekmiş sanırım bundan 5 yıl önce felandı, Karadeniz turunda Ayder yaylasında şu meşhur Laz böreğini denemek istemiştik annemle, biz börek beklerken karşımıza ballı börek geldi :) meğer Laz böreği bir tatlı imiş.. şerbeti de baldan yapılıyormuş o şaşkınlığım hala gözümün önünde, haliyle bir kez böyle bir durumla karşılaşınca bu tarife o kadar şaşırmadım diyebilirim :) yani onlar bu ismi uygun görmüş her ne kadar isminde bir yanıltıcılık olsa da lezzettinden ödün vermeyen harika pratik ve leziz bir tarif, basit malzemeler ile
şahaneler yaratabileceksiniz. İşin sırrı ise hamur kıvamını iyi tutturup
güzelce açabilmekte gizli. Sonrasında ise bol yoğurtla, bol sosla keyifli keyifli
tüketmek var. Özellikle kıymalı mantı sevmeyenler için de hoş bir alternatif
olabilecek  bir hışımla kalkıp denedim ve sonucu çok beğendim, belki sizde denemek istersiniz



  MALZEMELER
  • 4 bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar su

 üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tere yağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

YAPILIŞI:

  •  Hamuru öncelikle geniş bir kabın içinde yoğuruyoruz, sonra tezgah da yoğurup dinlenmesi için yarım saat kadar bekletiyoruz.
  •  Oklava ile hamuru çok ince olmamak kaydıyla açın, sonra oklavaya sarın oklavanın üzerinden kesin ve oklavayı bir cetvel gibi kullanarak bir kez daha bu şekilde kesin.



  •  Elde ettiğiniz bu uzun şeritleri üçgenler halinde keserek minik parçalara ayırın.
  •  Derin bir tencerede su kaynatın ve içine 1 kaşık tuz atın. (Eğer hamurunuz yeni yapıldıysa yapışmaması için suya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koymak çok iyi olacaktır.)
  •  Su kaynadıktan sonra hamurları içine atın. (Kaşıkla değil mümkünse oklava ile karıştırıyoruz veya tahta kaşığın sapıyla.)
  •  Hamurumuz pişerken sarımsağı rendeleyin yoğurtla karıştırın.
  •  Hamur pişince alıp süzgeçle suyunu süzün. Ve servis kabına alın.
  •  Bir tavaya tereyağı koyup eritin. Eridikten sonra toz ve pul biberi ilave edin.
  •  Mantıya yoğurdun yarısını ilave edin.
  •  Sonra üzerinde tereyağ gezdirelim.. Sonra kalan yoğurt….İşte hepsi bu kadar buram buram Anadolu kokan yöresel doyurucu bir yemek….



Afiyetler olsun.

Paylaş

Benzer Yayınlar

RAMAZANA ÖZEL TARİF TATAR BÖREĞİ
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.