Cuma, Aralık 06, 2019

2020 YILBAŞI PASTASI YAPIYORUZ..




Yeni yıl yaklaşınca sizin de içinizde karlarda yuvarlanan bir çocuk coşuyor mu ?  
Çoğu insanda görüyorum inanılmaz bir enerji ile koşar adım alışveriş merkezlerinin yolunu tutuyorlar. Sırf o harika yeni yıl hazırlıklarının yapıldığı atmosfere dahil olmak için. Çünkü her yerde o efsane büyüklükte göz kamaştıran çam noel ağaçlarını görebilirsiniz. Ne yalan söyleyelim,
Yılın son günlerinde çoğumuz bu süslenmiş yerleri görmek için çıkıyoruz dışarıya.. 
Hazırlık demişken, bayramlar tamamda ülke olarak yılbaşı için bazen ne yapacağımızı tam olarak bilemiyoruz, bu yılbaşında farklı bir şeyler planlayanlarınız varsa hem hediyeler hemde pasta yapmak konusunda yaratıcı fikirlerim var. Zaten yılbaşı dediğiniz, bir hindisiz yada bilemediniz tavuksuz tatlısız olmaz. Tatlı niyetine de şöyle yeni yıla yakışır bir Noel pastası yapmanızı şiddetle tavsiye ederim..Üzerine kar tanesi yağdırılmış lezzetli pasta modelleri ile yılbaşı pastanızı süsleyebileceğiniz gibi çok basit detaylarla harikalar yaratmanız işten bile değil. tek ihtiyacınız olan bir noel baba figürü diyebilirim.. 


Yılbaşı Pastası Malzemeleri 
2 adet sade pandispanya 
2 adet kakaolu pandispanya 
3 su bardağı süt 
3 çay bardağı toz şeker 
2 çay bardağı un 
250 gram beyaz çikolata 
1 yemek kaşığı tereyağ 
2 poşet toz krem şanti 
Keki ıslatmak için 
1 çay bardağı süt 
üzeri için 
köpük krem şanti 
Süslemek için 
noel baba figürü 
çit yapmak için çikolata 
ve kenarlar için ağaç figürleri yada ağaç yapraklar 

Yılbaşı Pastası Yapılışı 
İlk olarak bir tencere içerisine süt un ve şekeri ekleyin muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırarak pişirin muhallebi kıvamına gelince içerisine çikolata ve tereyağı eritip karıştırın Ocak’tan alıp soğumasını bekleyin  Soğuyunca buzdolabına atıp tekrar soğutun. Soğuduktan sonra içerisine krem şantiye ilave edin ve kıvam alana kadar çırpın, bir dilim keki süt ile ıslatın hazırladığınız kremadan üzerine sürüp diğer kek dilimini üzerine kapatınız ve ıslattığınız tüm kek dilimleri bitene kadar bu işlemi yapınız.Üst kısma köpük krem şanti den dağınık bir şekilde birikmiş bir kar görünümü verin ve üzerine noel baba figürünüzü yatık bir şekilde koyun, kenarlardaki çit detayı için çikolataları kesip kullanabilirsiniz ve son alarak ağaç figürü yada ağaç yaprakları ile süsleyebilirsiniz hepsi işte bu kadar dolapta en az 3-4 saat dillendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

Paylaş

Benzer Yayınlar

2020 YILBAŞI PASTASI YAPIYORUZ..
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.