Cumartesi, Aralık 23, 2017

Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır



Sizde markette yediğiniz o yoğurtların tadından hoşlanmıyor, kendinizi yoğurt yemiş gibi hissetmiyor musunuz? ozaman sizde çevrenize başvurun ve alışveriş yaptıkları sütçüleri  var mı sorun, eğer varsa çok şanslısınız her hafta taze süt alıp aşağıda anlatacağım teknik ile mis gibi doğal yoğurtlar yapabilirsiniz, sizin ve çocuklarınızın sağlığı için kendi yoğurdunuzu kendiniz yapın derim.



     Dikkat edilmesi gerekenler

  • İlk yapılacak şey sütü hazırlamak, çiğ süt kullanıyorsanız kaynatmanız gerekir.
  • Yoğurt yaparken en önemli nokta sütün sıcaklığıdır.
  • Maya olarak kullanacağınız yoğurt ev yoğurdu ya da organik yoğurt olmalıdır.
  • Mayalanma sırasında kavanozların sabit durması ve sütün ısısını koruması için sarılması gerek.
  • Her bir litre için bir kaşık yoğurt kullanılmalı.
  • Mutlaka tahta kaşık kullanılmalı, metal kaşık yada kepçe kullanmayınız.

    Malzemeler

1 litre süt
1 yemek kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında olmalı)
1 tutam deniz tuzu

      Hazırlanışı
  • Sütü tencerenin ağzı açık olarak orta ateşte kaynatın. Köpükler oluşmaya başlayınca tahta kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın. Ocağı kısın 5 dakika daha kaynatın.
  • Sütün ılınması için başka bir kap içerisine kaynamış sütü alın ve ılınması için bekleyin.
  • Mayalanma ısısını kontrol etmek için klasik bir yönteme başvuruyoruz. Serçe parmağınızı sütün içerisine batırın 7-8 saniye boyunca dayanabileceğiniz sıcaklıkta ise sütünüz mayalanmaya hazırdır.
  • Küçük bir kase içerisine maya için kullanacağınız yoğurt, tuz ve ılınan sütten bir kepçe kadar ekleyip iyice karıştırın. Ardından kasedeki karışımı sütün içerisine yavaş yavaş ekleyin ve katı kalmayana kadar karıştırın.
  • Mayaladığınız sütü küçük cam kavanozlara ya da kaselere paylaştırın. Üzerlerini tel süzgeç yada havlu ile örtün. 50 derece ısıya ayarladığınız fırının içerisine koyun. Fırının ısısını kapatmayın ve değiştirmeyin.
  • 4- 4,5 saat sonra fırının kapağını açarak soğumasını bekleyin ve kapaklarını kapatarak buzdolabına alın. Buzdolabında 1 gece içerisinde kıvamı taş gibi olan yoğurtlarınız hazır olacak. 

Deneyen herkese afiyet olsun..

Paylaş

Benzer Yayınlar

Fırında Taş Gibi Yoğurt Nasıl Yapılır
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.