Çarşamba, Kasım 25, 2015

Hamur Kızartması


Malzemeler: 
  • 1 yumurta 
  • 4 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • Alabildiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)

Yapılışı: 

    Tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar bir kasede yoğrulur ve hamur 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit parçaya ayrılır, ayrılan parçalar un ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açılır, açılan hamurlardan bıçak yardımıyla istenilen büyüklükte kareler kesilerek kızgın yağda kızartılır. 
Afiyet olması dileğiyle..


Paylaş

Benzer Yayınlar

Hamur Kızartması
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.