Orta Asya dan 15. yüzyılda Osmanlı Mutfağına giren ve Türk milletinin vazgeçilmez bir yemeği haline gelen mantının püf noktalarını sizinle paylaşıyorum.
Mantı açmayı herkes bilir lakin yapmak istemeyenler ya da bunun için vakti olmayanlar için söylüyorum. Asıl lezzet elinizde ancak hazır aldığınız mantıları da hazırladığınız sosla mükemmel bir hale getirebilirsiniz.
Öncelikle klasik bir tarif ile başlayalım.
Yapılması Gerekenler:
- Geniş bir kapta un, yumurta ve tuzu az az su ekleyerek yoğuturun
- Hamur tabiri caizse kulak memesinden biraz katı olmalıdır.
- Daha sonra hamurdan toplar yaparak hazır yufkadan kalın olacak şekilde açın.
- İçi için kıyma, kırmızıbiber, karabiber ve rendelenmiş soğan karışımını hazırlıyoruz.
- Küçük parçalar halinde kestiğimiz yufkaların içlerini dolduruyoruz.
- 15-20 dakika piştikten sonra asıl can alıcı noktaya geliyoruz.
- Küçük bir tavada tereyağı ve salçayı kavuruyoruz.
- İşte püf noktası tereyağlı sosu kaynamakta olan mantılarımızın suyuna ekliyoruz.
- 5 dakika kadar da bu şekilde pişirdikten sonra yemek için hazırlamaya geçiyoruz.
Mantımızı tabağa koyduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve bol nane ekliyoruz. İşte size leziz bir mantı.
Afiyet olsun.
Paylaş
Nefis Mantının Püf Noktası
4/
5
Oleh
Mormadam