Cuma, Ocak 12, 2018

Margherita Pizza Yapımı


Napoli'nin vazgeçilmez pizzası Margherita tarifi; kim sevmez pizzayı ! 
( 6 kişilik)


Bu güzel pizzanın tarifi için gerekli malzemeler:

Pizza için:

  • 850 gram beyaz un
  • 1 adet maya
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 450 gram mozzarella peyniri
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Bir tutam tuz
Yapılışı:

    Hamuru açacağımız yere unu ortası boş kalacak (yanardağ gibi) yayıyoruz. Ortasına maya ve ılık suyu ilave ederek karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra tuzu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Maya ve tuzun ilk etapta temas etmemesi için tuzu sonradan ekledik.

    Hamuru yumuşak ve pürüzsüz olsun diye 20 dakika yoğuruyoruz. Kıvamı tutturmak için un ve ya su ekleyebiliriz. Doğru kıvama gelen hamurumuzu oda sıcaklığın 3-4 saat ve ya daha sıcak bir ortamda 1 saat bekletiyoruz.

    Hamurumuz normal hacminin 2 katına çıktığında 6 adet top yapıp bunları beze sarıyoruz ve 45 dakika daha oda sıcaklığında bekletiyoruz.

    Buradan sonra anlattıklarımı her bir hamur topu için ayrı ayrı yapınız.

    Toplar hacim olarak 2 katına çıktığında domates sosunu hazırlayın. (Bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile) Hamuru yoğurun ve elleriniz ile açın. Daha sonra üzerine hazırladığınız domates sosunu iyice yayın. Ardından parçalara ayırdığımız mozzarella peyniri döşeyelim ve üzerine birkaç yaprak fesleğen koyalım.

    240 C derece de fırında 5-6 dakika pişirelim. Yenmeye hazır. Afiyet olsun.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Margherita Pizza Yapımı
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.