Pazar, Ocak 08, 2017

EVDE TANTUNİ YAPIMI



 Annemin mutfağında Tantuni sever kardeşimle denediğimiz Tantuni' mizin lezzetini çok beğendik..Bizler ailecek afiyetle yedik, beğendiğim şeyleri hemen koşup sizlerle paylaşan ben bu mükemmel lezzeti paylaşmadan yapamazdım :)





MALZEMELER

500 gr satırdan geçirilmiş kırmızı et
(isteğe göre değişir; kuzu yada dana eti)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım su bardağı su
tuz
pul biber

İsteğe göre lavaşı için ;

1 adet büyük boy kuru soğan
sumak
domates
ince kıyılmış maydanoz


YAPILIŞI

Sacımızı  sıvı yağ ile yağlayalım 
Eğer dana eti kullanılacak ise önceden biraz haşlamak gerekir ki yumuşak olsun
Etler suyunu bırakıp geri çekene kadar çevirerek pişirelim
Etler pişmek üzereyken suyumuzu ekleyelim, biraz sulu olsun ki lavaşlar kuru kalmasın
Acı severler bu aşamada pul biber ilave edebilir
Sonra lavaşlarımızı resimdeki gibi sacımızdaki ete batırıp ıslanmasını ve yağlanmasını sağlayalım
lavaşımızın içine etimizi koyup isteğe göre ince kıyılmış maydanoz domates ve soğan (soğanda tavsiyem ince halkalar şeklinde kesip suyunun sıkılıp sumakla ovulmasıdır, bu karışım lavaşınıza ekstra lezzet katar) ekleyip lavaşımızı dürüm şeklinde saralım..
Yanına hiçbirşey yapmanıza gerek yok, başlı başına bir menü kendisi... 
Ben yanında içecek olarak şalgam tercih ediyorum acılısı mükemmel oluyor 
Birde top biber turşusuz olmaz :)

                                      









  MİS KOKULU LEZZETLERLE AFİYETTE KALIN..


Paylaş

Benzer Yayınlar

EVDE TANTUNİ YAPIMI
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.