Malzemeler
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 1/2 adet orta boy karnabahar
- 10 adet orta boy yeşil domates
- 500 gram arpacık soğan
- 20 adet sarımsak
- 10 adet küçük boy salatalık
- 4 adet orta boy kırmızı biber
- 4 adet orta boy havuç
Salamura karışımı için:
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
- 6 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 20 adet kuru nohut
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1 adet defne yaprağı
Püf Noktası
Tarif yapımında 5 litrelik büyük boy, cam kavanoz kullanabilirsiniz.Turşu yapımında zedesiz, sert ve lezzetli sebzeler kullanmaya özen gösterin. Bol suda yıkadığınız sebzelerin fazla sularını süzdürün.Nohut ve eklediğiniz az miktarda toz şeker turşuların çabuk olgunlaşmasını sağlayacaktır.Sert olan kök kısmını çıkartıp ince ince doğradığınız beyaz lahanayı, daha az yer tutması için tuzla ovduktan sonra durulayıp turşu yapımında kullanabilirsiniz.Turşu yapımında kullanacağınız sebzeleri eşit boyutlarda doğramaya dikkat edin. Arzuya göre sebzelere şekil verecek özel bıçak ya da aparatlar kullanmayı tercih edin.Oda ısısında ve güneş görmeyen bir yerde saklayacağınız turşunun kapağını en az 15 gün boyunca hiç açmayın. Turşu olduğunda sebzelerin rengi sararmaya başlayacaktır. 15 gün sonrasında tadına bakıp, olup olmadığını anlayabilirsiniz.Tüketmeye başlayıp kapağını açtığınız turşuyu, salamura suyuyla birlikte küçük kavanozlara paylaştırıp buzdolabında saklayın.
Evlilik kuralı değil tabiki vaktini boş gecirmek istemeyen üretken insan çabası benimkisi turşu ayrı bir eğlence kaynağım olmaya başladı renk renk sebzelerin rengini korumak tazeliğini korumak her mevsim yenilebilir yapmak sofraya yardimci eleman yapmakti çabam, becerebiliyormuyum henüz bi kısmını tam olarak değil daha fazla beklentilerim var bu konuda bu yüzden yetemeyislerim olucak ama zamanla çünkü daha yolun başı tursucuk tecrübem daha çok taze..
Paylaş
Ozaman Turşu Yapalım
4/
5
Oleh
Mormadam